در اینبخش ستاره هایی کـه رابه شـما معرفی میکنیم کـه بـه غیر از بازیگری و خوانندگی و… دستی بر نقاشی هم دارند، شاید باور نکنید اما نقاشی بعضی از این ستاره های مشهور قابل تحسین اسـت. در ادامه از آقای خاص یعنی جانی دپ گرفته تا خانم خواننده، بازیگر و نامزد اسکار یعنی لیدی گاگا، با ستاره های مشهور نقاش آشنا میشویم و تابلوهای آن ها را میبینیم. با پارس ناز همراه باشید.
پیرس برازنان
پیرس برازنان بازیگر ایرلندیتبار آمریکایی و هم چنین بازیگر سابق نقش جیمز باند اسـت. قبل از اینکـه او بازیگری را آغاز کند، در دانشگاه هنر لندن تصویرسازی میخواند.
گرچه حرفه اصلی او در حال حاضر بازیگری ست، اما او در اوقات بیکاری خود بـه سراغ نقاشی می شود و حتی از این راه کسب درآمد هم می کند.
لوسی لیو
بازیگر «فرشتگان چارلی»، لوسی لیو، قبل از اینکـه وارد سینما شود، یک هنرمند نقاشی آمیخته بود کـه با استفاده از مواد مختلف بـه خلق آثار هنری می پرداخت.
آثار او در سراسر جهان بـه نمایش در آمده اسـت. او کـه از دوران دبیرستان در کلاس های هنری حضور داشت، کمپینی را برای ترویج هنر در مدارس عمومی بـه راه انداخت.
ویگو مورتنسن
ویگو مورتنسن، بازیگر آمریکایی کـه درسال ۲۰۰۷ نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای نقش نیکلای در فیلم «وعدههای شرقی» شد، او علاوه بر بازیگری، عکاس، شاعر، موسیقیدان و نقاش نیز اسـت. نقاشی های انتزاعی او کـه در رابطه با شعرهایش بـه تصویر کشیده، در گالری های سراسر جهان بـه نمایش درآمده اند.
جیم کری
جیم کری نقاشی را از کودکی آغاز کرد اما نخستین نمایشگاه عمومی او با نام «چیزی برای دیدن وجود ندارد» درسال ۲۰۱۱ برگزار شد. بعد ها یک فیلم کوتاه با نام «مـن بـه رنگ ها نیاز دارم» نیز از زندگی او بعنوان یک نقاش ساخته شد و بـه روی پرده رفت.
آنتونی هاپکینز
آنتونی هاپکینز، بازیگر، کارگردان، تهیه کننده بریتانیایی و برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد اسـت کـه استعداد نقاشی اش رابه تازگی کشف کرد.
او بـه نقاشی علاقه داشت اما هیچگاه بطور جدی آنرا آغاز نکرد. یکبار همسرش بطور اتفاقی نقاشی وی را دید و واداراش کرد کـه اینکار رابه طور جدی ادامه دهد. او در حال حاضر چندین روز هفته را در گالری نقاشی بـه سر میبرد.
جانی دپ
جانی دپ بازیگر و موسیقیدان مشهور اسـت کـه تا کنون توانسته جایزه گلدن گلوب و جایزه انجمن بازیگران فیلم را برای بهترین بازیگر مرد ازآن خود کند. او علاوه بر این هنرها، یک نقاش حرفه ای نیز بـه حساب می آید. تم بیشتر کارهای او تصویر ستاره ها و دوستانش اسـت.
جین سیمور
جین سیمور بازیگر انگلیسی اسـت کـه در ایران بیشتر بخاطر حضور در سریال «دکتر دهکده» مشهور اسـت. گرچه مـا وی را با جعبه کمک های اولیه دکتری بـه یاد داریم اما در واقعیت، او در دست هایش جعبه نقاشی ست.
جین بیش از ۲۵ سال اسـت کـه نقاشی را آغاز کرده، سوژه نقاشی های او نیز طبیعت میباشد. او آثارش را در نمایشگاههای بین المللی سراسر جهان بـه نمایش درآورده و آن قدر در کارش حرفه ای ست کـه نامش در بین نقاشان رسمی ثبت شده اسـت.
شاهزاده چارلز
شاهزاده چارلز، وارث و پسر ارشد الیزابت دوم، نیز یکیدیگر از ستاره هایی ست کـه در زمینه نقاشی نیز فعالیت دارد. نقاشی های آبرنگی کـه او از مناظر مختلف کشیده اسـت، برای او ۲٫۸ میلیون دلار سرمایه بـه همراه داشت.
البته او این پول را وقف خیریه ها کرد. شاهزاده چارلز آن قدر بـه هنر نقاشی علاقه دارد کـه درسال ۲۰۰۰ مدرسه طراحی خودرا تاسیس کرد.
باب دیلن
باب دیلن خواننده، آهنگساز، شاعر، و نویسنده آمریکایی و برنده جایزه نوبل ادبیات درسال ۲۰۱۶ اسـت کـه در زمینه نقاشی نیز فعالیت دارد.
یکی از کارهای جالب او این بود کـه بـه هر توری کـه در سراسر ایالات امریکا می رفت، عکس هایی از مناظر آن شهر را روی کاغذ بـه تصویر میکشید.
الکسا چانگ
الکسا چانگ میگوید کـه طراحی و نقاشی تنها مهارتی ست کـه او در آن استاد اسـت. او آثار متعددی را خلق کرده بـه طوریکه کلکسیونی از نقاشی هایش را در کتابی بـه چاپ رسانده اسـت.
تونی بنت
تونی بنت خواننده مشهور آمریکایی اسـت کـه نقاشی را از سن ۵ سالگی آغاز کرد و هنوز هم در آن فعالیت دارد. او بـه قدری بـه نقاشی علاقه دارد کـه هرروز قلم بـه دست می گیرد و نقاشی میکشد. نقاشی های او طرفداران زیادی دارند، بعنوان مثال اپرا وینفری یکی از نقاشی های وی را خریده اسـت.
لیدی گاگا
ستاره موسیقی پاپ، لیدی گاگا، درکنار خوانندگی، در هنر اجرایی یا پرفورمنس آرت نیز دستی دارد. هنر اجرایی هنری ست مرتبط با دیگر رشته های هنری کـه برای بینندگان اجرا می شود. این هنر در دهه شصت میلادی از دل هنرهای تجسمی بیرون آمد اما غالباً آن رابه هنرهای نمایشی نزدیک می دانند.
پل مککارتنی
پل مککارتنی نقاشی را بعد از ۴۰ سالگی آغاز کرد. او بـه سبک اکسپرسیونیسم علاقه دارد و نخستین نمایشگاه اش را در لیورپول برگزار کرد.
سیلوستر استالونه
سیلوستر استالونه نقاشی را از سن ۸ سالگی آغاز کرد. او ازآن زمان تا بحال ۴۰۰ اثر هنری را از خود بجای گذاشته اسـت.
پال استنلی
پال استنلی، نوازنده گیتار الکتریک، آهنگساز، خواننده گروه کیس، تهیه کننده موسیقی، بازیگر و نقاش اسـت. او از نقاشی هایش تا بحال میلیونها دلار درآمد داشته اسـت.
در لیست ۵۰۰ هنرمند برتر سال ۲۰۱۸، شش هنرمند ایرانی شامل علی بنیصدر در رتبه ۱۱۴، فرهاد مشیری در رتبه ۱۳۰، شیرین نشاط در رتبه ۲۵۹، کوروش شیشه گران در رتبه ۲۸۹، رضا درخشانی در رتبه ۳۸۸ و وای.زی. کامی «کامران یوسفزاده» در رتبه ۳۹۰ قراردارند.
“آرتپرایس” بـهعنوان منتشرکننده این لیست، نقشی راهبردی در ارائه بانک اطلاعات هنرمندان دنیا دارد. چیزی کـه اهمیت این لیست را نشان می دهد این اسـت کـه این ۵٠٠ هنرمند از بین بیش از ۵٠٠ هزار هنرمند فعال در سراسر جهان انتخاب شدهاند. این مؤسسه اطلاعات موردنیاز برای این رتبهبندی را از طریق مؤسسات اصلی حراج، گالریهای دنیا و مجموعهداران تهیه می کند.
“آرتپرایس” با دسترسی بـه اطلاعات و عکسهای بیش از صد میلیون اثر هنری از سال ١٧٠٠ میلادی بـه این سو بـه تحلیلهای دقیق خود در عرصه هنر شهرت دارد. در صدر این رتبهبندی نامهایی چون ژان میشل باسکیه، پیتر دویگ، رودولف استینگل، جرج کوندو، کریستوفر وول، ژو چونیا، جف کونز، مارک برادفورد و کِری جیمز مارشال دیده می شود. بر اساس این گزارش:
علی بنی صدر در بین هنرمندان معاصر ایرانی هنرمندی اسـت کـه آثارش بیشترین فروش را در حراجها داشته اسـت. بیشترین قیمتی کـه برای فروش اثری از او چکش خورده، حدود ۴۶۰ هزار دلار بوده. مجموع ۶ اثر فروشرفته از او ارزشی برابر با یک میلیونو هفتصد و پنجاه هزار دلار داشته اسـت.
در رتبه بعدی فرهاد مشیری قرار دارد کـه مجموعاً ٨ اثر از او بـه مبلغ یک میلیونو چهارصد و پنجاه هزار دلار فروخته شده و گرانبهاترین اثرش ۳۲۰ هزار دلار بـه فروش رفته اسـت. سومین هنرمند ایرانی شیرین نشاط اسـت کـه مجموعاً ۲۲ اثر از او بـه مبلغ ۵۵۹ هزار دلار بـه فروش رفته. بالاترین رقم فروش رفته برای یک اثر او ۱۱۷ هزار دلار بوده اسـت.
چهارمین هنرمند کوروش شیشهگران اسـت کـه ۵ اثر او بـه قیمت ۵۱۰ هزار دلار فروخته شده و گرانترین اثرش ۱۵۰ هزار دلار بوده اسـت. در جایگاه بعدی، رضا درخشانی قرار دارد کـه ۴ اثر از او در حراجها فروخته شده و مجموع قیمت آثارش ۳۳۵ هزار دلار بوده اسـت. بالاترین قیمت چکشخورده برای تابلوهای او ۱۴۹ هزار دلار بوده اسـت. شاخص قیمت آثار این هنرمندان از حراجهای لندن، دوبی، پاریس و تهران بـه دست آمده اسـت.
حراجهای خارج از این منطقه طبق معمولً در لندن برگزار میشود کـه گاهی اوقات رکورد فروشهای جدیدی در آن بـه جا گذاشته می شود. حراجهای دوبی و لندن طبق معمولً محل خوبی برای عرضه آثار گرانبها و فروش آثار با قیمتهای نجومی اسـت. زمانی نیویورک نیز فرصت خوبی بـه شمار میآمد اما از سال٢٠١٠ نقش چندان پررنگی از این حیث ایفا نمیکند.
برخی هنرمندان ایرانی کـه در حراجهای دوبی حضور مستمری داشتهاند، شاخص قیمت فروش بیشتری را ازآن خود کردهاند. نکته قابلتوجه اینکـه حراجهایی کـه در دوبی برگزار می شوند، تلاش خودرا می کنند تا بتوانند فرصت و محلی برای رشد هنرمندان خاورمیانه و حاشیه خلیجفارس باشند. حراج تهران نیز هم اینک یکی از حراجهای نیرومند منطقه خاورمیانه بـه حساب می آید.
هرچند بین المللی نیست و تنها روی هنرمندان ایرانی تمرکز دارد؛ با این حال فروشهایش مورد استناد مؤسسات و مراجعی چون آرت پرایس و فیاک قرار میگیرد. در گزارش آرت پرایس در تحلیل شرایط بازار هنری ایرانیان چنین آمده اسـت: “مسائل اجتماعی و چالشهای جامعه مدرن ایران، از جمله موضوعهای آثار هنری هنرمندان ایرانی بوده اسـت.
آثار این هنرمندان کـه غالباً در کشور آمریکا و کشور امارات بـه نمایش گذاشته میشوند، نشان دهنده زندگی روزانه و فضای سیاسی ، اجتماعی ایران هستند، در عین حال کـه در آن ها تلاش شده با تعصبات و ذهنیتی کـه در غرب در قبال ایران وجوددارد، مقابله کنند. در ادامه گزارش میخوانیم:همان طور کـه جو حاکم بر ایران میان سنت و مدرنیته مانده اسـت، هنرمندان ایرانی نیز شوق خلاقانه خودرا با ادای احترام بـه سنت، ترکیب میکنند.
نوشته معرفی ستاره هایی که نقاش هستند | از جانی دپ تا لیدی گاگا اولین بار در سایت تفریحی و سرگرمی پارس ناز. پدیدار شد.